Κασουλίδης: Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα

Κασουλίδης: Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέα μέτρα, ούτε θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα μέχρι το 2018, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Εξήγησε ότι με πρόταση της κυβέρνησης, επιβλήθηκαν επιπλέον επιβαρύνσεις στους μισθούς, προκειμένου να σωθούν θέσεις εργασίας.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «Επωνύμως», ο Κύπριος υπουργός είπε ότι με τη συνεισφορά του 1,5% που επιβλήθηκε, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έως ότου εφαρμοσθεί το Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι την Πέμπτη, η Ομάδα Εργασίας του Γιούρογκρουπ θα εγκρίνει την έκθεση της τρόικας, ενώ όπως ανέφερε, δεν αναμένει οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διαδικασία έγκρισης του κυπριακού Μνημονίου από τα εθνικά Κοινοβούλια.

Ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι μαζί με τους συνεργάτες του έχει δραστηριοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση για αναζήτηση συμμάχων όχι μόνο για το Κυπριακό, αλλά και για θέματα οικονομίας.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την επίσκεψή του, μαζί με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, τη Δευτέρα στο Ισραήλ, όπου όπως ανέφερε, θα τεθούν όλα στο τραπέζι και θα αναζητηθούν τρόποι επίσπευσης της συμφωνίας για συνεργασία στο θέμα του φυσικού αερίου.

Επίσης, είπε ότι επιδιώκει επίσκεψη στην Αίγυπτο για προώθηση συμφωνίας συνεκμετάλλευσης του φυσικού αερίου, στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες των δύο χωρών.

Υπενθύμισε, τέλος, την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέη Λαβρόφ και την πρόσκληση, που του απηύθυνε να επισκεφθεί τη Μόσχα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ