Βραζιλία:Συνέλαβαν τρίτο ύποπτο για βιασμό ξένης φοιτήτριας

Βραζιλία:Συνέλαβαν τρίτο ύποπτο για βιασμό ξένης φοιτήτριας

Η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο συνέλαβε και τρίτο ύποπτο για τον βιασμό μιας ξένης φοιτήτριας και τον ξυλοδαρμό του συντρόφου της μέσα σε ένα μικρό λεωφορείο το Σαββατοκύριακο, σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε τους κατοίκους της πόλης αυτής και προκάλεσε ξανά ανησυχίες όσον αφορά την ασφάλεια στην Βραζιλία ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2014, των Ολυμπιακών Αγώνων το 2016 και άλλων πολύ σημαντικών διεθνών γεγονότων που φιλοξενεί η χώρα αυτή τα προσεχή χρόνια.

Ο τρίτος ύποπτος συνελήφθη αργά χθες το βράδυ, μετά την σύλληψη των άλλων δύο υπόπτων το Σάββατο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχθεί περίπου 2 εκατομμύρια νεαρούς καθολικούς, τον προσεχή Ιούλιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, ενώ νωρίτερα, τον Ιούνιο, αναμένεται να φιλοξενήσει την διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στο ποδόσφαιρο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το έγκλημα αυτό διαπράχθηκε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου όταν η φοιτήτρια και ο σύντροφός της σταμάτησαν ένα μίνι λεωφορείο, το οποίο εκμεταλλευόντουσαν οι τρεις ύποπτοι, καθώς αυτό περνούσε από την τουριστική περιοχή της Κοπακαμπάνα. Τα μικρά λεωφορεία χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια κατοίκους του Ρίο ως εναλλακτική λύση στα κατάμεστα λεωφορεία και τα τρένα του μετρό.

Οι ύποπτοι, τρεις άνδρες ηλικίας από 20 ως 22 ετών, αντί να πάνε το ζευγάρι στον προορισμό του στο κέντρο του Ρίο, ανάγκασαν τους άλλους επιβάτες να κατέβουν και μετά βίασαν την γυναίκα και ξυλοκόπησαν τον σύντροφό της με μια μεταλλική ράβδο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αρχές δεν έδωσαν στην δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων, ή τις εθνικότητές τους, αλλά τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας μετέδωσαν, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, ότι η γυναίκα είναι Αμερικανίδα και ο σύντροφός της Γάλλος. Η γυναίκα έχει ήδη εγκαταλείψει την Βραζιλία, ανακοίνωσε χθες η αστυνομία.

Το έγκλημα αυτό προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση για τις ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας στο Ρίο.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι ύποπτοι χρησιμοποίησαν μία από τις πιστωτικές κάρτες των θυμάτων σε τοπικά πρατήρια καυσίμων και είχαν επίσης στην κατοχή τους όταν συνελήφθησαν ένα από τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ