Βραζιλία:Αναβλήθηκε η φορολογία στα αυτοκίνητα

Βραζιλία:Αναβλήθηκε η φορολογία στα αυτοκίνητα

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανέβαλε μέχρι το επόμενο έτος την αύξηση της φορολογίας των αυτοκινήτων και των φορτηγών, σε μια προσπάθεια να τονωθεί η ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα και να επιταχυνθεί η οικονομική ανάπτυξη, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Οικονομικών.

Ο φόρος IPI επί των επεξεργασμένων προϊόντων, μειώθηκε το περασμένο έτος για τα οχήματα ως μέρος ενός μπαράζ φορολογικών ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων τόνωσης της οικονομίας από την κυβέρνηση της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η δυναμική της οικονομίας στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι πολύ σημαντική για την οικονομία της Βραζιλίας, καθώς αντιπροσωπεύει το 25% της βιομηχανικής παραγωγής », δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Γκουίντο Μαντέγκα στον τηλεοπτικό σταθμό Globo TV. «Έτσι, για να αυξηθεί η βιομηχανική παραγωγή, είναι σημαντικό να συνεχίζει να αυξάνεται η αυτοκινητοβιομηχανία» είπε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση ήθελε να «αποφευχθεί ο κίνδυνος της πτώσης των πωλήσεων στη διάρκεια του έτους ».

«Με την απόφαση αυτή, η κυβέρνηση τόνωσε όχι μόνο την αυτοκινητοβιομηχανία, μια από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της οικονομίας, αλλά και το σύνολο της αλυσίδας των βιομηχανιών, όπως τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, οι ταπετσαρίες και τα αξεσουάρ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Η οικονομία της Βραζιλίας αναπτύχθηκε μόλις κατά 0,9% το προηγούμενο έτος, που θεωρείται η χειρότερη απόδοση μετά από την οικονομική έκρηξη της τελευταίας δεκαετίας. Μαζί με τις συναλλαγματικές απώλειες, αυτό οδήγησε τη Βραζιλία να υποχωρήσει, πίσω από τη Βρετανία, στην έβδομη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας αναμένει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με 3,1% αυτό το έτος, ενώ ο υπουργός Οικονομικών εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα μπορούσε να φτάσει στο 4% Πάντως το υπουργείο ανέφερε ότι η αναβολή του φόρου IPI στα οχήματα έως το Δεκέμβριο θα κοστίσει στην κυβέρνηση 2.2 δισεκατομμύρια ρεάλ (1.090.000.000 δολάρια) σε απώλεια φορολογικών εσόδων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ