Αστυνομικός ευθύνεται για τροχαίο με έξι νεκρούς

Αστυνομικός ευθύνεται για τροχαίο με έξι νεκρούς

 

Η μετωπική σύγκρουση που σημειώθηκε χθες στη βορειοδυτική Ρωσία ανάμεσα σε ένα φορτηγό και λεωφορείο που μετέφερε μαθητές -και προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων- προκλήθηκε από έναν αστυνομικό, ο οποίος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα και ο οποίος συνελήφθη, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Οι έρευνες επέτρεψαν να διαπιστωθεί πως περί τις 11:00 το πρωί επί της οδού Βαλόγκντα-Νόβαγια Λαντόγκα, ένας άνδρας 43 ετών, αστυνομικός που βρισκόταν σε αποστολή στο τιμόνι ενός Λάντα 2115, οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούσθηκε με το φορτηγό», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η επιτροπή ερευνών της Βαλόγκντα.

Το φορτηγό «εξετράπη προς την άλλη λωρίδα κίνησης κι εκεί συγκρούσθηκε με το λεωφορείο που μετέφερε τα παιδιά ενός ορφανοτροφείου της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση», προσθέτει η επιτροπή.

Ο αστυνομικός συνελήφθη κι αντιμετωπίζει 7ετή κάθειρξη για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που προκάλεσε τον θάνατο δύο και περισσότερων προσώπων.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους οι δύο οδηγοί του φορτηγού, οι δύο οδηγοί του λεωφορείου και δύο εκπαιδευτικοί του ορφανοτροφείου, ενώ άλλα 24 άτομα φέρουν τραύματα διαφορετικής βαρύτητας το καθένα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ