ΦΩΤΟ-Τροχονόμοι από χαρτόνι

ΦΩΤΟ-Τροχονόμοι από χαρτόνι

Εργάζονται επτά μέρες τη βδομάδα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, ποτέ δεν πηγαίνουν διακοπές, δεν λαμβάνουν δωροδοκίες και το καλύτερο από όλα… δεν θέλουν καμία αμοιβή.

 Είναι τροχονόμοι από… χαρτόνι που παρακολουθούν τους οδηγούς όπου κι αν βρίσκονται. Η πόλη Bangalore στην Ινδία έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα σχετικά με την κίνηση των οδηγών στους δρόμους και τις τροχαίες παραβάσεις.

Παρά τον περιορισμένο αριθμό τω αυτοκινήτων, τα ποσοστά των θανάτων έχουν  αυξηθεί σημαντικά, καταγράφοντας δύο θανάτους στο δρόμο τη μέρα. Η πόλη χρειάζεται τουλάχιστον 6.000 τροχονόμους για να έχουν τα πράγματα υπό έλεγχο, αλλά επί του παρόντος το προσωπικό αριθμεί μόλις 3.000. Αντί για νέες προσλήψεις, οι τοπικές Αρχές κατέληξαν σε μια έξυπνη ιδέα προκειμένου να κάνουν τους οδηγούς να προσέχουν περισσότερο. Οι τροχονόμοι δεν απαιτούν καμία επιπλέον δαπάνη, είναι σε φυσικό μέγεθος, εξ ολοκλήρου από χαρτόνι και τοποθετούνται σε πολυσύχναστες οδούς της πόλης.

Αν και μόνο τρεις από αυτούς έχουν λάβει μέχρι στιγμής θέση, τα αποτελέσματα είναι τόσο ενθαρρυντικά που σύντομα θα ξεδιπλώσουν τη δράση τους σε ολόκληρη την πόλη!

Πηγή: perierga.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ