• «Στρίμωξαν» τον Ολάντ…

  1:27 μμ, Παρασκευή 29 Μάρ 2013 1:27 μμ, Παρασκευή 29 Μάρ 2013

  «Στρίμωξαν» τον Ολάντ…

  Με ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια υποδέχτηκαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο κανάλι France 2.

  Παρά την φθίνουσα δημοτικότητά του, τη συνεχή αύξηση του αριθμού των ανέργων αλλά και την εκτόξευση του χρέους στο 90 % του ΑΕΠ όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος δεν προανήγγειλε θεαματικές αλλαγές στην πολιτική του. Κατά την 90λεπτη χθεσινοβραδινή συνέντευξη τύπου ο Φρανσουά Ολάντ παρέπεμψε συχνά σε μέτρα που έχει ήδη λάβει για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει τώρα να φανεί το αποτέλεσμα αυτών των δράσεων. Την ίδια ώρα προειδοποίησε ότι η λιτότητα μπορεί να φέρει κοινωνική έκρηξη στην Ευρώπη.

  Όλοι τον περίμεναν στη γωνία, να δουν εάν θα πείσει, εάν θα καταφέρει να κερδίσει τη χαμένη εμπιστοσύνη των Γάλλων. Τα σημερινά σχόλια και οι αναλύσεις τον θεωρούν «επανεξεταστέο» μάλλον, γι αυτό και προβλέπονται ήδη και νέα ραντεβού με τους εκπροσώπους του τύπου.

  Η κατάσταση επείγει για τον Ολάντ, που αντιμετωπίζει μια σοβαρή πτώση της δημοτικότητάς του. Ως καλό Πρόεδρο τον αναγνωρίζει μόλις το 22% των Γάλλων, ποσοστό ιστορικά χαμηλό, που σημαίνει ότι χάνει έδαφος και από τη βάση του, τους ψηφοφόρους του πρώτου γύρου.

  Στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη επιβεβαιώθηκε η αδυναμία του να γοητεύσει το κοινό με το λόγο του να παραμένει τεχνοκρατικός, ενώ το με το μόνιμο στυλ του ισορροπιστή, δημιουργεί μια αβεβαιότητα γύρω από την πολιτική του.

  Παρόλα αυτά δήλωσε με έμφαση ότι «σωστά κυβερνά το πλοίο, δίνοντας προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ανεργίας και έχοντας ως ρότα την ανάπτυξη».

  Επιμένει ότι η Γαλλία θα ανατρέψει την καμπύλη της ανεργίας στο τέλος του 2013 και ότι όλα τα εργαλεία για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι έτοιμα. Απομένει να χρησιμοποιηθούν για να αποδώσουν επανέλαβε ο Γάλλος Πρόεδρος.

  Ένας Φρανσουά Ολάντ «αρχιμάστορας» έχοντας μόνο μικροκατσάβιδα στην εργαλειοθήκη του, τη στιγμή που χρειάζονται αλυσοπρίονα» αντέκρουσαν οι πιο σκληροί αντίπαλοί του.

  Από τους πιο δυσαρεστημένους είναι δικαίως και οι Aριστεροί του σύμμαχοι της πλειοψηφίας, προς τους οποίους δεν έστειλε χθες κανένα απολύτως μήνυμα. Κινήθηκε προς το κέντρο ως σοσιαλδημοκράτης, μάλλον απευθυνόμενος κυρίως στους νέους και στις επιχειρήσεις.

  Πηγή: Deutsche Welle

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα