Παραιτήθηκε ο υπ. εξωτερικών της Ιταλίας

Παραιτήθηκε ο υπ. εξωτερικών της Ιταλίας

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Τζούλιο Τέρτσι.  Όπως υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Ιταλός πολιτικός προέβη σε αυτή τη κίνηση μετά τον σάλο που προκάλεσε η απόφασή του να μην επιτρέψει την επιστροφή στην Ινδία δύο πεζοναυτών που κατηγορούνται για τον φόνο δύο Ινδών ψαράδων.

Οι Μασιμιλιάνο Λατόρε και Σαλβατόρε Τζιρόνε επέστρεψαν στην Ιταλία στις 23 Φεβρουαρίου, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας να επιτραπεί στους δύο ναύτες να επιστρέψουν στη χώρα τους για ένα μήνα με την ευκαιρία των εκλογών, καθώς η Ιταλία δεν επιτρέπει την ψήφο μέσω ταχυδρομείου.

Ωστόσο το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι «με δεδομένη τη διάσταση των θέσεων μεταξύ των δύο κρατών σχετικά με τη δίωξη των δύο Ιταλών πολιτών, οι δύο ναύτες δεν θα επιστρέψουν στην Ινδία στο τέλος της άδειας που τούς έχει δοθεί».

«Παραιτούμαι γιατί για 40 χρόνια υπερασπιζόμουν και συνεχίζω να υπερασπίζομαι με μεγαλύτερη δύναμη την τιμή της πατρίδας μου, των ενόπλων δυνάμεων και της ιταλικής διπλωματίας», τόνισε ο Τέρτσι και πρόσθεσε: «Παραιτούμαι γιατί βρίσκομαι στο πλευρό των δύο πεζοναυτών μας και των οικογενειών τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ