Έρευνες για το θάνατο Μπερεζόφσκι

Έρευνες για το θάνατο Μπερεζόφσκι

Ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό της αστυνομίας συμμετέχει στην έρευνα η οποία διεξάγεται σχετικά με τον θάνατο του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Μπορίς Μπερεζόφσκι χθες στη Βρετανία, υπό μυστηριώδεις περιστάσεις, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η βρετανική αστυνομία.

«Ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί βρίσκονται στο πεδίο, περιλαμβανομένων ερευνητών ειδικευμένων σε πυρηνικές, ραδιολογικές, βιολογικές και χημικές (απειλές), και διεξάγουν έρευνες», σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης της περιφέρειας της Κοιλάδας του Τάμεση, κοντά στο Λονδίνο.

Η κινητοποίηση έχει στόχο να «επιτρέψει στους αστυνομικούς να κάνουν έρευνα για τα αίτια του θανάτου. Η σορός του ανδρός βρίσκεται ακόμη στην ιδιοκτησία», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Μπερεζόφσκι, διαφωνών και επικριτής επί σειρά ετών του Βλαντίμιρ Πούτιν, πέθανε χθες σε ηλικία 67 ετών στην κατοικία του κοντά στο Άσκοτ, υπό «ανεξήγητες» συνθήκες.

Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Ρώσους επιχειρηματίες και μέλος της ομάδας των αυτοεξόριστων πολέμιων του Πούτιν στο Λονδίνο και είχε σχέσεις με τον πρώην μυστικό πράκτορα Αλεξάντρ Λιτβινένκο – ο οποίος πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο, μια ραδιενεργή ουσία, το 2006.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ