Υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο

Υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο

 

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου μετά την επιστροφή του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Λευκωσία για τη συμφωνία του Eurogroup επί του πακέτου διάσωσης, το οποίο περιλαμβάνει έκτακτη εισφορά στις καταθέσεις και έχει προκαλέσει σοκ στους Κύπριους καταθέτες

Ο Νίκος Αναστασιάδης φτάνει στην Κύπρο το μεσημέρι. 

Ο Κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών Τ. Μητσόπουλος ανέφερε πως η Λευκωσία βρέθηκε στο δίλημμα μεταξύ της εισφοράς στις καταθέσεις ή της διακοπής της ρευστότητας στις τράπεζες.

«Μας ειπώθηκε ότι η έκτακτη ρευστότητα στις τράπεζες θα τερματιστεί και ότι οι κυπριακές τράπεζες δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και θα έκλειναν» είπε ο υπουργός.

«Πρέπει να πούμε ότι εκ πρώτης όψεως είναι μια δύσκολη απόφαση, αν και δεν θίγει άμεσα το βιοτικό επίπεδο των πολιτών» συμπήρωσε ο κ. Μητσόπουλος και υποστήριξε ότι «αυτή η απώλεια είναι δυνατόν να αναπληρωθεί από τα υψηλά σχετικά επιτόκια που διαθέτουμε, από 3,5-5% που είναι διπλάσια ή τριπλάσια από αυτά που υπάρχουν στην Ευρώπη».

«Επομένως, είναι δυνατόν να αναπληρωθεί αυτό το ποσοστό και η απώλεια που καλούμαστε να καταβάλουμε είναι το όφελος, που είχαμε τα τελευταία τρία χρόνια από τους τόκους» ανέφερε ο Τ. Μητσόπουλος.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ