Θετικά ρεκόρ στη Wall Street

Θετικά ρεκόρ στη Wall Street

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας τερμάτισε για 10 συνεχή φορά κερδοφόρα τη σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο μετοχών Νέας Υόρκης, επακριβώς στις 14.539,14 μονάδες με ημερήσια άνοδο σχεδόν 84 μονάδων και ποσοστιαία σχεδόν 0,60% . Τα τρίμηνα κέρδη του δείκτη ανέρχονται πλέον στο 11% .

Δύο μονάδες πίσω από το ρεκόρ του των 1.565,15 μονάδων (9η/10/’07) κερδίζοντας 9 μονάδες σήμερα (+0,56%) ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της Πέμπτης ο ευρύς δείκτης S&P των 500 μετοχών. Τα τρίμηνα κέρδη του δείκτη ανέρχονται πλέον στο 9,6% .

Το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ του Dow Jones βιομηχανίας, πριν ο δείκτης από τις 5 Μαρτίου φέτος και κατόπιν αρχίσει να το καταρρίπτει διαδοχικώς, είχε διαμορφωθεί τον Οκτώβριο του 2007.

Την άνοδο του χρηματιστήριου Νέας Υόρκης τροφοδοτεί η χαλαρωτική ποσοτική πολιτική που ακολουθεί ο Μπεν Μπερνάνκι της Ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας Fed, εκτιμά το Reuters.

Εκτιμά, επίσης, ότι έχουν αποσυρθεί από αμοιβαία κεφάλαια μεγάλα ποσά που επενδύονται σε μετοχές και προβλέπει “αρκετή διάρκεια” στην τάση αυτήν.

Τέλος ο Nasdaq Composite Index προήλασε σήμερα 13.81 μονάδες (+0.43%) τερματίζοντας στις 3,258.93.

Και ενδοσυνεδριακά κατέρριψε σήμερα ρεκόρ όλων των εποχών ο Dow Jones, με 14.539,29 μονάδες.

Δέκα μετοχές του ίδιου δείκτη σημειώνουν τώρα ‘υψηλά’ έτους, με προεξάρχουσα την μετοχή της Walt Disney business με ρεκόρ ενδοσυνεδριακό στα 215,85 δολάρια και κλείσιμο στα 215,80 δολάρια (οριακά +2%).

Αξιοπρόσεκτη ήταν, σήμερα, η άνοδος των μετοχών της ενέργειας, (μεσοσταθμική ημερήσια άνοδος +1,3%) ωθώντας αποφασιστικά στα ύψη Dow Jones και S&P.

Πίεση, όμως, δέχονται οι μετοχές των τραπεζών. Αντηλλάγησαν συνολικώς έξι δισεκατομμύρια μετοχών. Από αυτές, οι κερδισμένες υπερέβησαν τις χαμένες σε αναλογία δύο προς μία, σήμερα.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ