Bulgari: Κατάσχεση 46 εκατ. ευρώ

Bulgari: Κατάσχεση 46 εκατ. ευρώ

 

Η ιταλική οικονομική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 46 εκατ. ευρώ που ανήκουν σε κατηγορούμενους για φοροδιαφυγή επικεφαλής του διάσημου οίκου ειδών πολυτελείας Bulgari, ο οποίος από το 2011 αποτελεί ιδιοκτησία του γαλλικού ομίλου LVMH.

Η αστυνομία κατέσχεσε τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφαλιστήρια συμβόλαια, μετοχές εταιρειών και πολλά ακίνητα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία ανήκουν σε δύο ιστορικούς μετόχους του ομίλου Bulgari, τους Πάολο και Νικόλα Μπούλγκαρι, καθώς και σε δύο επικεφαλής των επιχειρήσεων του ομίλου, μεταξύ των οποίων ο σημερινός επικεφαλής του, ο Μαουρίτσιο Βαλεντίνι, και ο προκάτοχός του, ο Φραντσέσκο Τραπάνι.

Οι τέσσερις κατηγορούνται ότι “απέκρυψαν από την ιταλική εφορία, μέσω ψευδών δηλώσεων, τζίρο ύψους περίπου τριών δισεκ. ευρώ χρησιμοποιώντας εταιρείες με έδρα την Ολλανδία και την Ιρλανδία, τις οποίες δημιούργησαν με μόνο στόχο να αποφύγουν τη φορολόγησή τους στην Ιταλία”, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πριν από περισσότερο από δύο μήνες, δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν πως ο όμιλος Bulgari βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης ως ύποπτος για φοροδιαφυγή.

Ο Φραντσέσκο Τραπάνι, ο οποίος διηύθυνε τον οίκο Bulgari επί σχεδόν 30 χρόνια, είχε υποστηρίξει τότε πως ο όμιλος “σεβόταν ανέκαθεν τους φορολογικούς κανονισμούς στην Ιταλία και το εξωτερικό”.

Κάνοντας λόγο για “δεκάδες και δεκάδες φορολογικούς ελέγχους” που έχουν γίνει στον Bulgari αυτά τα τελευταία χρόνια, ο Τραπάνι είχε χαρακτηρίσει “εξωφρενικές και αβάσιμες” τις κατηγορίες της αστυνομίας, διαβεβαιώνοντας πως όλοι οι έλεγχοι είχαν ολοκληρωθεί “με την παραδοχή πως είχαμε δράσει ορθά”.

“Έχουμε ανάγκη από ένα ισχυρό κράτος εναντίον της φοροδιαφυγής, αλλά και από λίγη λογική που να επιτρέπει σ’ αυτούς που σέβονται τους κανόνες να συνεχίζουν να εργάζονται”, είχε προσθέσει τότε ο Τραπάνι.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ