Το CNN για την έλλειψη φαρμάκων στην Ελλάδα

Το CNN για την έλλειψη φαρμάκων στην Ελλάδα

 

Στο θέμα της έλλειψης φαρμάκων –ζήτημα ζωής και θανάτου για πολλούς ασθενείς- αναφέρεται με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του, το αμερικανικό δίκτυο CNN, χαρακτηρίζοντας την «υπερχρεωμένη Ελλάδα», «ασθενή της Ευρώπης».

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα το CNN, παραθέτει παραδείγματα ανθρώπων που δεν μπορούν να βρουν τα απαραίτητα για τις θεραπείες τους φάρμακα, και σκιαγραφεί «τη ζοφερή κατάσταση» του συστήματος υγείας της χώρας μας «όπου το ταμείο είναι μείον εδώ και πολύ καιρό».

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, η 45χρονη Μόρφω Καραδόνα, δηλώνει: «Παλεύω με τον καρκίνο τα τελευταία έξι χρόνια. Τώρα δεν βρίσκω τα φάρμακα που χρειάζομαι. Το να διασφαλίσω την θεραπεία μου κάθε δυο εβδομάδες είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για μένα».

«Η Καραδόνα είναι μια από τους χιλιάδες πολίτες που έχουν παγιδευτεί σε έναν φαύλο κύκλο με μια κυβέρνηση χωρίς ρευστότητα που αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της, ενώ οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, έχουν περιορίσει τις προμήθειές τους προς την Ελλάδα» γράφει το CNN, τονίζοντας, ότι παρά τα τεράστια σε μέγεθος πακέτα διάσωσης από τους διεθνείς δανειστές, το κράτος εξακολουθεί να χρωστά στις εταιρείες και τα φαρμακεία, περίπου 2 δισ. ευρώ.

 «Πολλοί από εκείνους που περιμένουν στην σειρά, έχουν παρόμοιες ιστορίες να διηγηθούν, ιστορίες που απηχούν την δυσαρέσκεια για αυτό που θεωρούν παραβίαση του κοινωνικού συμβολαίου» αναφέρει το CNN.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ