Έκτακτο Eurogroup για την Κύπρο

Έκτακτο Eurogroup για την Κύπρο 

 

Έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες θα έχουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, ο Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ. Θέμα συζήτησης θα είναι το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

«Την Παρασκευή στις 17:00, έκτακτη σύνοδος του Eurogroup για την Κύπρο», έγραψε ο Ντάισελμπλουμ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Μεταξύ των ζητημάτων, που έχουν έλθει στο προσκήνιο, είναι η πιθανή συμβολή της Ελλάδας, στο μέτωπο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και το ενδεχόμενο είτε συρρίκνωσης του «πακέτου» κοντά στα 10 δισ. ευρώ, είτε υποβάθμισης του ρόλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο ανησυχεί για τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους.

Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ o νομπελίστας οικονομολόγος, Χριστόφορος Πισσαρίδης, επικεφαλής του νεοσύστατου Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας στην Κύπρο, ανέφερε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν τεθεί όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικοποιήσεων κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, ενώ τόνισε ότι η τρόικα επιμένει ιδιαίτερα σε αύξηση του εταιρικού φόρου στο 12,5%.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ