Σκοπιανός διπλωμάτης “διαφημίζει” χάρτη της Ενωμένης Μακεδονίας

Σκοπιανός διπλωμάτης “διαφημίζει” χάρτη της Ενωμένης Μακεδονίας

 

 

Νέο κρούσμα με εν ενεργεία Σκοπιανό διπλωμάτη στην Ιταλία και… αλυτρωτικά όνειρα.

 

Ο Άμον Μπαϊραμόφσκι, Γεν��κός Πρόξενος των Σκοπίων στην Βενετία, στην προσωπική σελίδα του στο facebook, δεν τηρεί ούτε καν τα προσχήματα, καθώς έχει αναρτήσει έναν χάρτη της λεγόμενης «Ενωμένης Μακεδονίας», σύμβολο του Σκοπιανού επεκτατισμού.

 

 

Ο εν λόγω χάρτης είναι ενδεικτικός του ακραίου εθνικισμού που κυριαρχεί ακόμα και σε επίσημους αξιωματούχους του καθεστώτος Γκρούεφσκι. Μάλιστα ο εν λόγω διπλωμάτης χρησιμοποιούσε τον συγκεκριμένο χάρτη για αρκετό καιρό ως… φόντο στο προφίλ του.

 

Να αναφέρουμε ότι πρόσφατα ο Γενικός Πρόξενος έλαβε μέρος στην παρουσίαση των τροφίμων και ποτών από τα Σκόπια (τα οποία βάφτισαν “Μακεδονικά”) στην διεθνή έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία.

 

Απομένει να δούμε αν θα υπάρξει επίσημη αντίδραση και ποιά θα είναι αυτή από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Να υπενθυμίσουμε ό,τι η ενέργεια του Σκοπιανού διπλωμάτη, η οποία στρέφεται  κατά της εδαφικής ακεραιότητας του Ελληνικού κράτους, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων που διέπουν τις διπλωματικές (και προξενικές) σχέσεις. Παράλληλα παραβιάζει επίσημες διεθνείς συμφωνίες και δεσμεύσεις της χώρας που ο ίδιος εκπροσωπεί.

 

 

 

 

Πηγή: history-of-macedonia.com

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ