«Καταψηφίστε το, είναι απαράδεκτο»

Ανακοίνωση με αποδέκτες όλα τα πολιτικά κόμματα εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει (25%), αλλά κι εκείνες που επίκεινται τον Ιούνιο (10%).Η ανακοίνωση:Προς: Πρωτοβάθμιες ΟργανώσειςΘέμα: «Οι επαχθείς ρυθμίσεις του νέου μνημονίου για την Αστυνομία»Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα

          2) Όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες     Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι     Ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή του νέου Μνημονίου, που περιέχει νέες καταστρεπτικές ρυθμίσεις και για τον αστυνομικό οργανισμό και τους ένστολους, καταθέτουμε εκ νέου την έντονη διαμαρτυρία μας και καλούμε τους Έλληνες Βουλευτές όλων των Πολιτικών Κομμάτων να το καταψηφίσουν ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

    Με τη σημερινή δημοσιοποίηση του κειμένου του Μνημονίου, αποκαλύπτεται και επισήμως, αυτό που διοχετευόταν από μέρες στα ΜΜΕ, ότι: «Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η Κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθετικά μία μείωση κατά μέσο όρο 10% στα αποκαλούμενα «ειδικά μισθολόγια» του δημοσίου τομέα, στα οποία το νέο μισθολόγιο δεν ισχύει. Τούτο θα εφαρμοσθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 και εντεύθεν και θα επιφέρει εξοικονομήσεις της τάξεως των 114 εκατομμυρίων Ευρώ τουλάχιστον (με αντίκτυπο μεταφοράς 226 εκατομμυρίων Ευρώ το 2013) (καθαρό ποσόν αφού ληφθεί υπ’ όψιν η επίπτωση επί των φόρων και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης)».

    Σε άλλο σημείο για τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων και τις προσλήψεις στο δημόσιο, αναφέρεται ότι «η συνολική είσοδος στις επαγγελματικές σχολές (π.χ, στρατιωτικές και αστυνομικές ακαδημίες) ελαττώνεται σε επίπεδο που να συνάδει προς τα πλάνα προσλήψεων».

   Επιπροσθέτως εισάγει νέες διατάξεις χωρίς να διευκρινίζει αν αφορούν και τους ένστολους, ενώ προϊδεάζει για άγριες περικοπές στις συντάξεις και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα.

    Είναι, λοιπόν, επόμενο, η Ομοσπονδία μας να μην εφησυχάζει προ αυτής της νέας λαίλαπας μέτρων που λαμβάνονται δήθεν για τη σωτηρία της χώρας μας.

    Μετά τις ιστορικές αποφάσεις του Διευρυμένου Γενικού Συμβουλίου για κλιμάκωση του αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα, σας καλούμε να εμπιστευτείτε όλοι μα όλοι τα συνδικαλιστικά μας όργανα και να στηρίξετε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις.

    Το Προεδρείο έχει εξουσιοδοτηθεί να προβεί το αμέσως προσεχές διάστημα στις ενδεικνυόμενες ενέργειες για την απόκρουση της οικονομικής μας καταβαράθρωσης, της διάλυσης των υπηρεσιών και της απαξίωσης του λειτουργήματός μας.

    Σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι έχουμε προσφύγει ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης του Υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κουτρουμάνη, που προβλέπει ότι το εφάπαξ του ΤΕΑΠΑΣΑ θα καταβάλλεται με τη συμπλήρωση 31 ετών ασφάλισης, ανεξάρτητα από το χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Η απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και ως τέτοια πρέπει να ακυρωθεί.

    Στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις. Σε ανασφαλές περιβάλλον, οικονομική ευημερία και ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται.

    Αυτά γιατί τα αγνοούν; Ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ