Γερμανία: Δεν αποκλείουν “έξοδο” της Ιταλίας

Γερμανία: Δεν αποκλείουν “έξοδο” της Ιταλίας

 

 

Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία προκαλεί ανησυχία στον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας. Ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρούντερλε δεν αποκλείει ακόμη και έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.

 

Η Ιταλία θα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να προσαρμοστεί στο ενιαίο νόμισμα και «εάν δεν το επιθυμούν, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες», εκτίμησε ο Ράινερ Μπρούντερλε μιλώντας σε χθεσινοβραδινή εκπομπή της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ZDF.

 

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) δήλωσε πεπεισμένος ότι ως νομισματικό εργαλείο, το ευρώ είναι σημαντικό για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη. Έσπευσε όμως να διευκρινίσει ότι «δεν πρέπει κατ’ ανάγκη να συμμετέχουν όλοι εκείνοι που συμμετέχουν σήμερα». Οι κανόνες, όπως είπε, πρέπει να τηρούνται. Η εναλλακτική επιλογή για την Ιταλία είναι να προχωρήσει σε «δραστικά μέτρα», κυρίως στο πεδίο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

 

Ο κ. Μπρούντερλε προειδοποίησε παράλληλα ότι η «ευρωκρίση δεν έχει ξεπεραστεί», εντούτοις η Γερμανία έχει φτάσει στα όρια των αντοχών της. Δεν είναι δυνατόν, όπως σημείωσε, να πληρώνουν οι γερμανοί εργαζόμενοι με τους φόρους τους τα κακώς κείμενα σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. «Δεν μπορούμε. Ο γερμανικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να γίνει κατάστημα self-service για όλη την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ