Βέλγιο- Ο νέος Υπουργός Οικονομικών

Βέλγιο-Ο νέος Υπουργός Οικονομικών 

 

Νέος υπουργός Οικονομικών του Βελγίου είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κουν Χέενς, ειδικός στην οικονομία και στο εταιρικό δίκαιο.

Ο Χέενς θα αντικαταστήσει τον Στέφεν Βανάκερε, ο οποίος παραιτήθηκε, όπως ανακοίνωσε ο βασιλιάς του Βελγίου, Αλβέρτος Β’.

«Ο κ. Κουν Χέενς διορίστηκε υπουργός Οικονομικών, υπεύθυνος για τη Δημόσια διοίκηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του παλατιού, στην οποία διευκρινίζεται ότι ο «υπουργός Άμυνας, ο Φλαμανδός χριστιανοδημοκράτης Πίτερ ντε Κρεμ, διορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αξίωμα που κατείχε μέχρι σήμερα ο Βανάκερε».

Ο Χέενς, 55 ετών, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, είναι πτυχιούχος νομικής από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λουβέν (KUL), όπου είναι και καθηγητής, σύμφωνα με τον ιστότοπο του πανεπιστημίου. Τομείς της έρευνας του είναι η οικονομία και το εταιρικό δίκαιο.

Διετέλεσε επίσης Διευθυντής του γραφείου του επικεφαλής της περιφερειακής Κυβέρνησης της Φλάνδρας, του χριστιανοδημοκράτη Κρις Πέτερς, ενώ διευθύνει τώρα και το πρόγραμμα “Φλάνδρα εν Δράσει”, που έχει ως στόχο να καταστήσει τη Φλάνδρα, την ολλανδόφωνη περιοχή του βόρειου Βελγίου, μία από τις πιο δυναμικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2020.

Ο Στέφεν Βανάκερε, που φέρεται ως εμπλεκόμενος σε μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων που σχετίζεται με την τράπεζα Belfius (πρώην Dexia), ανακοίνωσε την παραίτησή του σήμερα το πρωί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ