Νετανιάχου:Στην «κόκκινη γραμμή» το Ιράν

Νετανιάχου:Στην «κόκκινη γραμμή» το Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, πλησιάζει την «κόκκινη γραμμή», οπότε η δράση θα καταστεί αναγκαία. Οι κυρώσεις κατά του Ιράν μέχρι στιγμής δεν σταμάτησαν το πυρηνικό πρόγραμμα, είπε ο Νετανιάχου, μιλώντας μέσω τηλεσύνδεσης στο αμερικανο-ισραηλινό συνέδριο AIPAC, τονίζοντας ότι η απειλή της στρατιωτικής δράσης, πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι.

«Ακόμα δεν πέρασε την κόκκινη γραμμή που επέστησαν τα Ηνωμένα Έθνη τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά το Ιράν είναι όλο και πιο κοντά σε αυτό και είναι σε θέση να περάσει αυτή τη γραμμή πολύ γρήγορα και όταν το αποφασίσει», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Για να αποτραπεί η απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν, ο Νετανιάχου κάλεσε στις ήδη υπάρχουσες κυρώσεις, να συμπεριληφθεί και η απειλή της στρατιωτικής δράσης. «Σας λέω από τα βάθη της καρδιάς μου ότι οι λέξεις από μόνες τους δεν θα σταματήσουν το Ιράν. Οι κυρώσεις από μόνες τους δεν θα το σταματήσουν. Οι κυρώσεις πρέπει να είναι σε συνδυασμό, με μια σαφή και αξιόπιστη στρατιωτική απειλή» συμπλήρωσε.

Αλλά και ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν δήλωσε, στο ίδιο ετήσιο συνέδριο, ότι «όλες οι επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δύναμης, είναι στο τραπέζι» για να αντιμετωπιστεί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πρόκειται να επισκεφθεί το Ισραήλ αυτό το μήνα, με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν να είναι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης, μαζί με το πρόβλημα στη Συρία και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ