Σκόπια: Συνεχής ένταση μεταξύ Σλάβων και Αλβανών

Σκόπια: Συνεχής ένταση μεταξύ Σλάβων και Αλβανών

 

 

Στους 26 ανέρχονται οι τραυματίες από τα χθεσινά βίαια επεισόδια μεταξύ Αλβανών διαδηλωτών και αστυνομίας, στο κέντρο των Σκοπίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία), τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί και ισάριθμοι διαδηλωτές, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή οκτώ ατόμων για συμμετοχή στα επεισόδια.

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα αστικό λεωφορείο, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε οκτώ ιδιωτικά οχήματα, σε τέσσερα οχήματα της αστυνομίας και σε δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Τα χθεσινά επεισόδια προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης περίπου χιλίων Αλβανών οι οποίοι, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια, διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι νεαροί σλαβικής καταγωγής, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν περίπου 10 Αλβανούς στα Σκόπια, το βράδυ της Παρασκευής.

Οι Αλβανοί διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ του UCK και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να τους διαλύσουν.

Νωρίτερα εξίσου επεισοδιακές ήταν οι διαδηλώσεις των Σλάβων εθνικιστών για την επιλογή του παλαιού διοικητή του UCK στη θέση του υπουργού Άμυνας. Η ένταση ανάμεσα στην Αλβανική και Σλαβική πλευρά των Σκοπίων είναι συνεχής, ενώ η κατάσταση χαρακτηρίζεται έκρυθμη.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ