Πολιτική σταθερότητα στην Ιταλία θέλει ο Μπαρόζο

Πολιτική σταθερότητα στην Ιταλία θέλει ο Μπαρόζο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε απόψε ότι έχει «εμπιστοσύνη» στο ότι πρόκειται να αποκατασταθεί η «πολιτική σταθερότητα» στην Ιταλία «προς το συμφέρον της χώρας και της Ευρώπης».

Σε μια κοινή ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε μετά τη συνάντησή του με τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο Μπαρόζο εκτίμησε επίσης πως εάν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει δρομολογηθεί στη χώρα «τεθεί σε πλήρη εφαρμογή» τότε «θα αυξηθεί κατά σημαντικό τρόπο η δυναμικότητα και η ανάπτυξη».

Η συνάντηση των δύο ανδρών αφιερώθηκε κυρίως στην προετοιμασία της προσεχούς συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 14 και 15 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, η οποία θα ασχοληθεί με τον συντονισμό της κοινής οικονομικής, δημοσιονομικής και εργασιακής πολιτικής.

«Η κρίση δεν έχει τερματιστεί ακόμη και οι προσπάθειες δεν έχουν χαλαρώσει. Αυτό προϋποθέτει προσπάθειες (δημοσιονομικής) προσαρμογής και μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να παραχθεί ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ν’ αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα εξασφαλίζοντας τη δημοσιονομική σταθερότητα», υποστήριξαν οι δύο άνδρες.

Από χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καλέσει την Ιταλία, που μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών διαφαίνεται ότι βυθίζεται σε πολιτική αστάθεια, να «τηρήσει τις δεσμεύσεις της» στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως «αφουγκράσθηκε το μήνυμα ανησυχίας» που έστειλαν οι Ιταλοί ψηφοφόροι.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ