Μπερσάνι:Θα διαχειριστούμε τις ευθύνες που απορρέουν από τις εκλογές

Μπερσάνι:Θα διαχειριστούμε τις ευθύνες που απορρέουν από τις εκλογές

«Θα διαχειριστούμε τις ευθύνες που απορρέουν από τις εκλογές αυτές», υπογραμμίζει, σε γραπτή του δήλωση, ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι. «Η κεντροαριστερά κέρδισε στην βουλή, και, σε ότι αφορά τον αριθμό ψήφων υπερίσχυσε και στην Γερουσία. Είναι σαφέστατο σε όλους, ότι ξεκινά μια φάση πολύ ευαίσθητη για την χώρα» προσθέτει ο επικεφαλής του προοδευτικού «Δημοκρατικού Κόμματος».

Παράλληλα, ο σύμμαχος του Μπερσάνι, Νίκι Βέντολα, επικεφαλής του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία», θέλησε να τονίσει ότι «σε μια φάση κατά την οποία η Ιταλία πεθαίνει, είναι δυνατόν να ξεκινήσει μια γόνιμη συζήτηση με το κίνημα Πέντε Αστέρων που ενσάρκωσε το αίτημα αλλαγής των πολιτών, ακόμη και με σκληρό τρόπο». Κατά την άποψη του Βέντολα, «μια κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής θα ήταν συμφορά για την ιταλική Δημοκρατία».

Πριν λίγο, δε, ο γραμματέας του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας» Ανζτελίνο Αλφάνο, έκανε γνωστό, πριν λίγο, ότι θα ζητήσει από την υπηρεσιακή υπουργό εσωτερικών, ‘Αννα Μαρία Καντσελιέρι «να αναβάλει την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της βουλής, διότι η διαφορά, υπέρ της κεντροαριστεράς, είναι μικρότερη από το 0,4% και μπορεί να έχει επηρεασθεί από ανακριβή καταμέτρηση».

Οι σχολιαστές, αναφέρουν, ότι, η τελική διαφορά υπέρ της κεντροαριστερής συμμαχίας, στην βουλή, αγγίζει τις 130.000 ψήφους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ