• Οι πρώτες δηλώσεις στην Ιταλία

  11:13 μμ, Δευτέρα 25 Φεβ 2013 11:13 μμ, Δευτέρα 25 Φεβ 2013

  Οι πρώτες δηλώσεις στην Ιταλία

  Ενισχύονται τα σενάρια ακυβερνησίας στην Ιταλία, καθώς στη βουλή προηγείται η κεντροαριστερά όμως στη Γερουσία προηγείται η κεντροδεξιά.

  Σύμφωνα με τον Νικόλα Φρατοιάννι, του κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία», μέλος της προοδευτικής συμμαχίας, «αν οι κεντροαριστερές δυνάμεις υπερισχύσουν στη Βουλή, θα πρέπει να προτείνουν τη δική τους πολιτική λύση για τη χώρα».

  Πάντως, ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι άφησε να διαρρεύσει ότι «δεν θα κάνει δηλώσεις μέχρις ότου δεν έχει στα χέρια του τα τελικά αποτελέσματα και των δυο σωμάτων του κοινοβουλίου».

  «Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις, κρίνουμε τις ιδέες χωρίς προκαταλήψεις και είναι σαφές ότι δεν μας αρέσει αυτός ο εκλογικός νόμος» δήλωσε, στην εκπομπή «Οκτώ και μισή», της δημοσιογράφου Λίλλι Γκρούπερ, η υποψήφια βουλευτής του κινήματος «Πέντε Αστέρων», Μάρτα Γκράντε.

  Οι σχολιαστές, ωστόσο, θεωρούν απίθανη μια προγραμματική συμφωνία των «Πέντε Αστέρων» με την κεντροαριστερά. Αυτό που θα μπορούσε να αναπτυχθεί, ενδεχομένως, είναι ένας διάλογος πάνω σε μεμονωμένους νόμους και μεταρρυθμίσεις.

  Από την πλευρά του ο γραμματέας του «Λαού της Ελευθερίας», Αντζελίνο Αλφάνο, τόνισε ότι «η κεντροδεξιά συμμαχία κερδίζει στη Γερουσία, και πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα». Και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής, είναι πολύ νωρίς για να εκφραστούμε».

  Από τη μεριά, τέλος, της κεντρώας συμμαχίας του Μάριο Μόντι, ο Χριστιανοδημοκράτης Πιερφερντινάντο Καζίνι δήλωσε: «Στη ζωή κάποιες φορές χάνεις και κάποιες κερδίζεις. Το θέμα είναι να πράττεις ορθά και να έχεις ήσυχη τη συνείδησή του».

  Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέλος, έκανε γνωστό ότι θα μιλήσει αύριο, σε τηλεοπτική εκπομπή του ομίλου του Μέντιασετ.

  Πηγή:ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα