“Ο Αναστασιάδης είναι ο πρόεδρος της λιτότητας”

“Ο Αναστασιάδης είναι ο πρόεδρος της λιτότητας”

 

«O Πρόεδρος της λιτότητας εκλέγεται στην Κύπρο», έχει ως τίτλο σημερινό άρθρο της γαλλόφωνης εφημερίδας «La Libre Belgique» που αναφέρεται στα αποτελέσματα των κυπριακών εκλογών.

Όπως επισημαίνει το άρθρο, η χώρα βρίσκεται στο χείλος της πτώχευσης και ο «φιλοευρωπαϊστής» Νίκος Αναστασιάδης που εξελέγη την Κυριακή Πρόεδρος της Κύπρου, με 57,5% των ψήφων στον δεύτερο γύρο, θα πρέπει να καταλήξει σε ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης, ζωτικό για το νησί.

Το άρθρο τονίζει ότι «ο κ. Αναστασιάδης έχει δηλώσει έτοιμος να υιοθετήσει ριζικά μέτρα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δανειστών, ενώ ο αντίπαλός του, Σταύρος Μαλάς, είχε ταχθεί στην προεκλογική του εκστρατεία υπέρ του προγράμματος διάσωσης, αλλά ενάντια στα πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας που ζητάει η τρόικα σε αντάλλαγμα».

Το άρθρο καταλήγει υπενθυμίζοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία, σύμφωνα με τις οποίες η ύφεση διαμορφώθηκε στο 2,3% το 2012 και αναμένεται να συνεχίσει την πτώση της το 2013 στο 3,5%, ενώ η ανάκαμψη δεν αναμένεται πριν από το 2016.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η κυπριακή κυβέρνηση εκτιμά πως το ύψος της βοήθειας που θα χρειαστεί, ανέρχεται στα 17 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσό αντίστοιχο του ετήσιου ΑΕΠ της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ