Γερμανία-“Προεκλογικός θόρυβος” για την Ελλάδα

Γερμανία-“Προεκλογικός θόρυβος” για την Ελλάδα

 

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τη χθεσινή συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, κατηγόρησε την καγκελάριο Μέρκελ ότι οι χειρισμοί της εντείνουν την εξαθλίωση σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα.

Η Münchner Merkur σχολιάζει σχετικά: «’Κατάθλιψη και εξαθλίωση’ μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι ανακαλύπτει ο Στάινμπρουκ σήμερα στην Ευρώπη. Μάλιστα εντόπισε με απόλυτη ακρίβεια και την αιτία: η ‘επιβλαβής πολιτική λιτότητας’ της Μέρκελ. Αυτό είναι περίπου σαν να εξετάζει ο γιατρός έναν ηρωινομανή και να θεωρεί υπαίτια για την θλιβερή του κατάσταση όχι την εξάρτηση από τα ναρκωτικά, αλλά την αποτοξίνωση».

 

«Είναι σαφές ότι ο Στάινμπρουκ πρέπει να αναδείξει τον εαυτό του ως ανταγωνιστή της καγκελαρίου» εκτιμά η Frankfurter Allgemeine Zeitung, χαρακτηρίζοντας «προεκλογικό θόρυβο» όσα είπε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών.

 

Τέλος, η Tageszeitung του Βερολίνου υπογραμμίζει: «Η Μέρκελ είπε ότι ο μειωμένος προϋπολογισμός της ΕΕ είναι ‘προς το συμφέρον της Γερμανίας’. Γεγονός είναι ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε στο περασμένο τρίμηνο, δηλαδή επηρεάστηκε από την κρίση στις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Εφόσον η Γερμανία εξαρτάται από την Ευρώπη, γιατί είναι ‘προς το συμφέρον της Γερμανίας’ να περιοριστεί η Ευρώπη στην κρίση»;

 

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ