Είμαι πια ένας γέρος άνθρωπος…

Είμαι πια ένας γέρος άνθρωπος…

Στο ακέραιο επιβεβαιώνει την επίσημη εκδοχή για την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’, ότι δηλαδή παραιτήθηκε επειδή οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν, ο βιογράφος του, την ώρα που όπως όλα δείχνουν η παραίτησή του έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ασταθή ιταλική κοινωνία.

Σε δηλώσεις του στην Corriere della Sera, ο βιογράφος του Βενέδικτου, Πέτερ Ζέβαλντ, περιέγραψε την τελευταία τους συνάντηση πριν από 10 εβδομάδες και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ποντίφικας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η τελευταία μας συνάντηση έγινε πριν από 10 εβδομάδες. Η ακοή του είχε μειωθεί. Το αριστερό του μάτι δεν έβλεπε πια. Το σώμα του αδυνατισμένο σε σημείο που οι ράφτες δεν προλάβαιναν να του ετοιμάζουν καινούργια ρούχα. Εγινε πολύ εύθραυστος, ακόμη πιο αξιαγάπητος και ταπεινός. Δεν φαινόταν άρρωστος, αλλά η κούραση ήταν εμφανής πάνω του, στο σώμα και την ψυχή. Δεν τον είχα δει ποτέ τόσο εξαντλημένο».

Ο Ζέβαλντ, ο οποίος έχει γράψει τρία βιβλία για τον Βενέδικτο ΙΣΤ’, αποκάλυψε και τη στιχομυθία που είχε με τον Ποντίφικα μερικούς μήνες πριν αυτός πάρει την απόφασή του να παραιτηθεί. Ο διάλογος ξεκίνησε με την ερώτηση «Τι να περιμένουμε απο την Αγιότητά Σας από την παπική σας θητεία;». Ο επικεφαλής της Αγίας Εδρας του Βατικανού απάντησε: «Από μένα; Οχι και πολλά. Είμαι ένας γέρος άνθρωπος και οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν. Νομίζω, αρκούν τα όσα έκανα».

 

Πηγή: Εθνος

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ