Επιστολή στην τρόικα για την λιτότητα

Επιστολή στην τρόικα για την λιτότητα

 

Λιγότερη λιτότητα και περισσότερο χρόνο ζήτησε από την τρόικα, μέσω επιστολής, το πορτογαλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που αποτελεί κύριο σχηματισμό της αντιπολίτευσης.

«Οι Πορτογάλοι δεν μπορούν άλλο. Είμαστε στο χείλος μιας κοινωνικής τραγωδίας. Είναι καιρός να πούμε φτάνει», έγραψε σε επιστολή του προς τους δανειστές της ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο.

«Ο σεβασμός των υποχρεώσεών μας δεν αμφισβητείται. Θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας», πρόσθεσε ο Σεγκούρο, το κόμμα του οποίου ήταν στην εξουσία όταν η Πορτογαλία ζήτησε έκτακτη βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος στέλνει την επιστολή του σε μια στιγμή που, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες στατιστικές, η ανεργία έφτασε το τελευταίο τρίμηνο του 2012 στο ποσοστό ρεκόρ του 16,9%, ενώ η οικονομία υποχώρησε πέρυσι κατά 3,2%.

«Περισσότερη ανεργία, περισσότερες πτωχεύσεις, περισσότερη υπερχρέωση, περισσότερη φτώχεια, περισσότερη μετανάστευση εξειδικευμένων Πορτογάλων, αυτός είναι ο τραγικός πίνακας της πολιτικής της λιτότητας», γράφει ο Σεγκούρο, προσθέτοντας ότι «η Πορτογαλία έχει ανάγκη από περισσότερο χρόνο για να σταθεροποιήσει τους δημόσιους λογαριασμούς της, για να πληρώσει το χρέος της και χαμηλότερα επιτόκια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ