Οι δημοσιογράφοι, ο Ομπάμα και το γκολφ

Οι δημοσιογράφοι, ο Ομπάμα και το γκολφ

Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου διαμαρτυρήθηκαν την Κυριακή για τη στάση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόσβαση στο κλαμπ όπου έπαιξε γκολφ με τον Τάιγκερ Γουντς.

«Μπορώ να πω ότι ένα μεγάλο ποσοστό από μέλη μας, που εργάζονται σε έντυπα, σε ηλεκτρονικά μέσα, ραδιόφωνο ή τηλεόραση, εξέφρασε τη μεγάλη οργή του καθώς δεν είχε καμία απολύτως πρόσβαση προς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, Εντ Χένρι.

Ο Ομπάμα πέρασε το Σαββατοκύριακο στο Floridian, ένα πολυτελές συγκρότημα κατοικιών χτισμένο γύρω από ένα γήπεδο γκολφ στο Παλμ Σίτι, στις ακτές του Ατλαντικού στη Φλόριντα.

Όμως οι δημοσιογράφοι, οι φωτογράφοι και οι εικονολήπτες που ακολουθούν τον Ομπάμα σε καθημερινή βάση, δεν είχαν πρόσβαση προς τον αμερικανό πρόεδρο, από τη στιγμή που αυτός και η συνοδεία του, πέρασαν τον περίβολο του συγκροτήματος το βράδυ της Παρασκευής.

Η απογοήτευση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων τροφοδοτήθηκε από το γεγονός, ότι ένας άλλος δημοσιογράφος που ειδικεύεται στο γκολφ, ο Τιμ Ρόσαφορτ, ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter το πρωί της Κυριακής ότι ο Ομπάμα και ο Τάιγκερ Γουντς άρχισαν έναν αγώνα γκολφ τον πρώτο μεταξύ του προέδρου και του πρώην νούμερο ένα στον κόσμο. Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε αργότερα τον αγώνα σε ανακοίνωσή του.

Ο Ρόσαφορτ που προφανώς βρισκόταν μέσα στο Floridian, μίλησε τηλεφωνικά με τηλεοπτικό δίκτυο που ειδικεύεται στο γκολφ, ενώ και η εφημερίδα Golf Digest είχε λεπτομέρειες από τον αγώνα τις οποίες μετέφερε ο προπονητής Μπατς Χάρμον, πρώην τεχνικός σύμβουλος του Γουντς.

Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν επικαλούμενοι παλαιότερες περιπτώσεις όταν ο Μπιλ Κλίντον ή ο Τζορτζ Μπους είχαν επιτρέψει σε φωτορεπόρτερ να τραβήξουν μερικά πλάνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ