Θεωρίες συνωμοσίας για τον μετεωρίτη

Θεωρίες συνωμοσίας για τον μετεωρίτη 

Κανένα τμήμα του μετεωρίτη που έπεσε πριν από λίγες ημέρες στα Ουράλια όρη στη Ρωσία, δεν έχει βρεθεί, γεγονός που γιγαντώνει τις θεωρίες συνωμοσίας.

Μπορεί η ΝΑSΑ να έδωσε κάποια στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο μετεωρίτης είχε πλάτος 17 μέτρα όταν εισήλθε στην ατμόσφαιρα και ζύγιζε πάνω από 10.000 τόνους και εξερράγη πάνω από τη Γη απελευθερώνοντας 500 κιλοτόνους ενέργειας, ήτοι 30 φορές την ισχύ της ατομικής βόμβας που εξερράγη πάνω από την Χιροσίμα το 1945, ωστόσο ορισμένοι θεωρούν πως έχουν βάσιμες ενδείξεις, ότι μετεωρίτης δεν έπεσε ποτέ.

Σύμφωνα με την Γαλλική Le Monde, στο έδαφος οι Αρχές εντόπισαν ψήγματα πλάτους ενός εκατοστού τα οποία πιθανόν προέρχονται από τον μετεωρίτη, ωστόσο οι δύτες που βούτηξαν στο βυθό μιας λίμνης κοντά στην πόλη Τσελιαβίνσκ, που λέγεται ότι κατέληξε το κύριο τμήμα του μετεωρίτη, εκτός από ένα τμήμα κάρβουνου μεγάλου μήκους, δεν έχουν βρει τίποτε άλλο.

Η έλλειψη ενδείξεων πυροδότησε τις θεωρίες συνωμοσίας εξαιτίας του ότι η έκρηξη έγινε σε σημείο που βρίσκονται εργοστάσια όπλων. Ο εθνικιστής ηγέτης της Ρωσίας, Ζιρινόφσκι δήλωσε ότι δεν πρόκειται για έκρηξη μετεωρίτη αλλά για πείραμα νέων όπλων των Αμερικανών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ