Δολοφόνησαν blogger στο Μπαγκλαντές

Δολοφόνησαν blogger στο Μπαγκλαντές

Άγνωστοι δράστες σκότωσαν χθες το βράδυ στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, έναν blogger, σφοδρό επικριτή των ισλαμιστών, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το σώμα του 26χρονου Αχμέντ Ρατζιμπ Χαντέρ, εντοπίστηκε από την αστυνομία σε ένα πεζοδρόμιο κοντά στο σπίτι του σε γειτονιά της Ντάκα.

«Έχουμε ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με τη δολοφονία», δήλωσε ο Αμπντούλ Λατίφ Σέιχ, επικεφαλής της αστυνομίας, σημειώνοντας ότι οι αρχές στο σημείο του εγκλήματος βρήκαν ένα αιματοβαμμένο μαχαίρι, ένα φορητό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο, που ανήκε στο blogger.

Ο Χαντέρ ήταν ένας από τους ακτιβιστές που διοργάνωσε μαζικές διαδηλώσεις στη Ντάκα, απαιτώντας την ποινή του θανάτου, για όσους διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, κατά τη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία ενάντια Πακιστάν το 1971. Οι εγκληματίες πολέμου, ως επί το πλείστον ανήκαν σε ένα ισλαμικό κόμμα, του Μπαγκλαντές την Jamaat-e-Islami.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν όταν δικαστήριο στις 5 Φεβρουαρίου, καταδίκασε σε ποινή ισόβιας φυλάκισης για γενοκτονία και βιασμούς κατά τη διάρκεια του πολέμου για την απελευθέρωση της χώρας, τον Αμπντούλ Κουαντέρ Μολάχ, ένα ηγέτη της Jamaat-e-Islami. Οι διαδηλωτές λένε ότι στον Μολάχ έπρεπε να επιβληθεί η ποινή του θανάτου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ