Γερμανία-Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας

Γερμανία-Ακυρώσεις πτήσεων λόγω απεργίας

 

 

Απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια του Αμβούργου και της Κολωνίας-Βόννης, στη Γερμανία, για δεύτερη ημέρα σήμερα,  προκαλώντας ένα κύμα ακυρώσεων στις προγραμματισμένες πτήσεις.

 

Στο Αμβούργο, το πέμπτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, ακυρώθηκαν οι 108 από τις 179 προγραμματισμένες αφίξεις κι αναχωρήσεις.

 

Στον αερολιμένα Κολωνίας-Βόννης, το έβδομο σε μέγεθος αεροδρόμιο, ακυρώθηκαν 54 αναχωρήσεις και 39 αφίξεις -που αντιστοιχούν περίπου στο μισό της καθημερινής του δραστηριότητας-, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του. 

Η απεργία είχε επιπτώσεις σε όλη τη Γερμανία, καθώς προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και ανεστάλησαν πολυάριθμες εσωτερικές αεροπορικές συνδέσεις.

 

Ο Μίκαελ Ζόμερ, επικεφαλής της μεγαλύτερης εργατικής ένωσης DGB, δήλωσε πως η ασφάλεια των επιβατών θα πρέπει να επαφίεται «στα χέρια επαρκώς πληρωμένου και έχοντος κίνητρα προσωπικού στα αεροδρόμια» και όχι από φύλακες «με μισθούς πείνας».

Η ένωση ver.di, που κήρυξε τις κινητοποιήσεις, αξιώνει αμοιβές ύψους 10,50 ευρώ την ώρα για το προσωπικό ασφαλείας, υποστηρίζοντας ότι το 70-80% των εργαζομένων στον κλάδο αυτό στα γερμανικά αεροδρόμια αμείβονται με μόλις 8,23 ευρώ/ώρα.

 

Οι απεργοί διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες κινητοποιήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ