Και οι Γερμανοί επενδύουν στην Κύπρο

Και οι Γερμανοί επενδύουν στην Κύπρο

 

 

H Frankfurter Allgemeine Zeitung αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ στις κυπριακές στην Κύπρο και σημειώνει: «Στην Κύπρο θα εκλεγεί την Κυριακή ένας νέος Πρόεδρος. Θα πρέπει να φροντίσει πάνω από όλα να σώσει την οικονομία της χώρας και να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες διεθνείς πιστώσεις. Παρ’ όλα αυτά η Κύπρος βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από ό,τι η μεγαλύτερη αδελφή, η Ελλάδα».

 

Aναφορικά με τις επανειλημμένες κατηγορίες ότι στην Κύπρο ξεπλένεται μαύρο χρήμα από την ανατολική Ευρώπη, η εφημερίδα παρατηρεί: «Για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αυτές τις κατηγορίες, χρησιμοποιεί τώρα τις υπηρεσίες ενός γραφείου δημοσίων σχέσεων, το οποίο στέλνει πυρετωδώς υλικό, το οποίο στόχο έχει να αποδείξει ότι η Κύπρος είναι η χώρα στην Ευρώπη, η οποία κάνει τα περισσότερα για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος. Μπορεί να είναι υπερβολικό όπως επίσης και η περιγραφή της Κύπρου ως παράδεισου μαύρου χρήματος. Η Κύπρος δεν προσελκύει μόνο αμφιλεγόμενα κεφάλαια από την ανατολική Ευρώπη. “Και γερμανικές τράπεζες τοποθετούν τα χρήματά τους στην Κύπρο, διότι η χαμηλή φορολογία σε συνδυασμό με διάφορα νόμιμα φορολογικά κόλπα, οδηγούν στο να πληρώνει κανείς 4,5% φόρους” αναφέρει ένας γνώστης του τραπεζικού τομέα».

 

«Η ελπίδα της Ελλάδας» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung, το οποίο αναφέρεται σε ένα φιλόδοξο οικονομικό σχέδιο. Η εφημερίδα σημειώνει: «Τον Ιούνιο θα αποφασιστεί οριστικά, εάν ο ευρωπαϊκός αγωγός φυσικού αερίου Nabuccο μετά από δέκα χρόνια σχεδιασμού θα πραγματοποιηθεί. Ο Nabucco όμως έχει έναν ευέλικτο αντίπαλο, ο οποίος βασίζεται σε μια νέα συμφωνία. Στην Αθήνα εκπρόσωποι από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Αλβανία υπέγραψαν συμφωνία που αφορά μια εναλλακτική, τον αγωγό «Trans Adriatic Pipeline» εν συντομία TAP. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βασίζει μεγάλες ελπίδες σε αυτό το σχέδιο του αγωγού και ελπίζει να αποφέρει στη χώρα που μαστίζεται από την κρίση επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ».

 

 

 

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ