Ιταλία-Βροχή προεκλογικών υποσχέσεων

Ιταλία-Βροχή προεκλογικών υποσχέσεων

 

 

Δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, το κυνήγι των ψήφων επεκτείνεται σε κάθε πεδίο που μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά των κομμάτων. Σειρά έχει τώρα έχει η αναγνώριση των ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν.

 

«Πρόκειται σίγουρα να εγκρίνουμε το μέτρο αυτό, γιατί οι ελευθερίες του ατόμου και της κοινωνίας αποτελούν, για μας , απόλυτη προτεραιότητα», δηλώνει ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

 

Σημείο αναφοράς της προοδευτικής παράταξης είναι τα σύμφωνα συμβίωσης που ισχύουν στην Γερμανία.

 

Και ο Μάριο Μόντι όμως, μετά από αρκετούς δισταγμούς, δήλωσε ότι οι συμβιώσεις ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων πρέπει να τύχουν νομικής αναγνώρισης. «Το πρώτο μέτρο που θα προωθήσουμε, όμως, θα είναι ένας σαφής νόμος κατά της ομοφοβίας», δηλώνουν μέλη της κεντρώας συμμαχίας του Μόντι, που στηρίζεται από την Καθολική Εκκλησία.

 

Νέες υποσχέσεις από τον Μπερλουσκόνι

 

Υποσχέσεις…επί υποσχέσεων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 24ης Φεβρουαρίου

 

Ο δε «Καβαλιέρε» δεν θέλησε, και εδώ, να μείνει μακριά από το προσκήνιο: « Λέμε ναι σε έναν καινούριο νόμο που να επιτρέπει σε όσους συζούν να συμπαραστέκονται στον άνθρωπό τους στο νοσοκομείο, ή να τον επισκέπτονται στην φυλακή», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι, σε τηλεοπτική εκπομπή της Rai.

 

Παράλληλα, όμως, ο «μίστερ τιβί» επεκτείνεται και σε άλλα θέματα.

Μετά από την υπόσχεση για επιστροφή του φόρου ιδιοκατοίκησης και την δέσμευση για ευνοϊκή ρύθμιση των φορολογικών χρεών, τάσσεται τώρα υπέρ και μιας νέας νομιμοποίησης των αυθαιρέτων.

 

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαμαρτύρεται, παράλληλα, διότι θεωρεί ότι το φεστιβάλ τραγουδιού του Σανρέμο, που θα μεταδώσει η Rai από  την Τρίτη, θα του στερήσει πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ