Μεξικό:Φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών

Μεξικό:Φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών

Η έκρηξη σημειώθηκε στους πρώτους ορόφους του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα θραύσματα να εκτοξευτούν σε ακτίνα πολλών μέτρων, ενώ οι εργαζόμενοι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μιγκέλ Ανχέλ Οσόριο Τσονγκ, δήλωσε ότι κατά την έκρηξη 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια που προκλήθηκε η έκρηξη, ενώ ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί, επεσήμανε.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των μέσων ενημέρωσης της χώρας, εικάζεται ότι εξερράγη κάποιο από τα μηχανήματα που υπήρχαν μέσα στο κτίριο. Ωστόσο, αξιωματούχος του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

Οι αστυνομικές αρχές έσπευσαν άμεσα στην περιοχή και απέκλεισαν το κτίριο, ενώ εικόνες που προβλήθηκαν στα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας έδειχνα ότι σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο ισόγειο του κτιρίου και πολλά παράθυρα έσπασαν στους πρώτους ορόφους.

«Το κτίριο κλυδωνίστηκε, το ρεύμα κόπηκε και ξαφνικά υπήρχαν συντρίμμια παντού. Οι συνάδελφοί μας, μας βοήθησαν να βγούμε από το κτίριο», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Η Pemex είχε δηλώσει αρχικά ότι το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας εκκενώθηκαν εξαιτίας διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκε έκρηξη χωρίς να όμως να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα αίτια.

Ελικόπτερα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης και οι τραυματιοφορείς απομάκρυναν τους εργαζομένους από τα συντρίμμια. Ειδικά σκυλιά διάσωσης εστάλησαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τραυματίες ή νεκρούς.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ