Το παράπονο του Βεστερβέλε

Το παράπονο του Βεστερβέλε

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε παραπονέθηκε στον Ρώσο πρεσβευτή στη Γερμανία για τα σχέδια της Μόσχας να καταστεί η “ομοφυλοφιλική προπαγάνδα” αδίκημα που διώκεται ποινικά, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού περιοδικού Spiegel.

Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού αναφέρει ότι ο Βεστερβέλε δήλωσε στον Βλαντίμιρ Γκρίνιν πως το Βερολίνο πιστεύει ότι ο προτεινόμενος νόμος είναι αντίθετος προς την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι ο Βεστερβέλε συναντήθηκε με τον Γκρίνιν χθες Δευτέρα, αλλά αρνήθηκε να παράσχει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με τις συζητήσεις τους.

Στο ρεπορτάζ του, το Spiegel Online αναφέρει ότι ο Βεστερβέλε δήλωσε στον πρεσβευτή ότι οι κινήσεις της Μόσχας θα βαρύνουν στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης.

 Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στον Γκρίνιν ότι είναι “προσωπικά απογοητευμένος” από το νόμο, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει ευρεία καταδίκη από πολλές χώρες σε διεθνές επίπεδο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ