“Πόλεμος” Ρεν-Μπερλουσκόνι

“Πόλεμος” Ρεν-Μπερλουσκόνι

 

«Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, το 2011, αποφάσισε να μην σεβαστεί τις δεσμεύσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Όλι Ρεν, προσθέτοντας ότι «με τον τρόπο αυτό, πνίγηκε η ανάπτυξη και φτάσαμε στην παραίτηση της συγκεκριμένης κυβέρνησης».

Μιλώντας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι «το καλοκαίρι του 2011 η Ιταλία είχε υποσχεθεί να εξυγιάνει την δημόσια οικονομία της. Αρχικά, σεβάστηκε τις δεσμεύσεις της, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επενέβη και το κόστος δανεισμού του ιταλικού δημοσίου μειώθηκε. Αλλά στην συνέχεια, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, αποφάσισε να μην τηρήσει όσα είχαν συμφωνηθεί».

«Στην συνέχεια, η κυβέρνηση Μόντι σταθεροποίησε την κατάσταση, ανακτώντας την εμπιστοσύνη των αγορών», πρόσθεσε ο Φινλανδός Επίτροπος.

Το κόμμα Λαός της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι απάντησε στις δηλώσεις του Ρεν με μια γραπτή παρέμβαση του πρώην υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μορουνέτα.

«Ο ευρωπαίος επίτροπος ψεύδεται εσκεμμένα», υποστήριξε ο Μορουνέτα, ο οποίος κάλεσε να συσταθεί μια «εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες στερούνται βάσης και δυσφημούν σοβαρά την Ιταλία και την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ