Τώρα ησυχάσαμε…

Τις ισχύουσες διατάξεις επικαλείται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, για το γεγονός ότι απαλλάχθηκε από φορολογικές επιβαρύνσεις το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ.

Το συγκεκριμένο θέμα είχε αποτελέσει αντικείμενο ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη, ο οποίος καταγγέλλει ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ δεν απέδωσαν τον προβλεπόμενο ΦΠΑ κατά τον εκτελωνισμό ενός θωρακισμένου TOYOTA-Land Cruiser, το περασμένο καλοκαίρι. Ο βουλευτής που είχε καταθέσει ερώτηση και στο παρελθόν επανήλθε με νέα ερώτηση σημειώνοντας ότι κάθε ιδιοκτήτης θωρακισμένου οχήματος οφείλει κατά τον εκτελωνισμό του στην Ελλάδα να προσκομίσει και το αντίστοιχο τιμολόγιο της εταιρείας που πραγματοποίησε την θωράκιση του οχήματος, αλλά στην περίπτωση του ΔΝΤ δεν ακολουθήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία διότι εκτελωνίστηκε ως απλό όχημα με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάσει έσοδα από 23.000 έως 92.000 ευρώ.

Στην έγγραφη απάντησή του, ο κ. Οικονόμου επικαλείται τη Συμφωνία Ίδρυσης του ΔΝΤ και τη διεθνή σύμβαση περί προνομίων και ασυλιών των Ειδικευμένων Οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών, που κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή το 1976, και ορίζει ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως διεθνής Οργανισμός απαλλάσσεται από οποιοδήποτε δασμό και φόρο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ