“Πολιτικές ομάδες τροφοδοτούν τον εξτρεμισμό”

“Πολιτικές ομάδες τροφοδοτούν τον εξτρεμισμό”

 

«Στην Ευρώπη υπάρχουν πολιτικές ομάδες και πολιτικές φωνές, ακόμα και μέσα στα κοινοβούλια ή και στις κυβερνήσεις, οι οποίες τροφοδοτούν το μίσος και τον εξτρεμισμό», δήλωσε η Επιτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ, με αφορμή τη διάσκεψη υψηλού επιπέδου με θέμα την πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού στην Ευρώπη που πραγματοποιείται την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στόχος της διάσκεψης είναι να προτείνει πολιτικές πρόληψης κατά του βίαιου εξτρεμισμού, με βάση τα συμπεράσματα του «Δικτύου ευαισθητοποίησης για τη ριζοσπαστικοποίηση» (RAN), στο οποίο συμμετέχουν εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες του συγκεκριμένου τομέα.

«Ο βίαιος εξτρεμισμός αντιπροσωπεύει μεγάλη απειλή για την ασφάλεια των πολιτών της ΕΕ», δήλωσε η Μάλμστρομ, παρατηρώντας ότι η τρομοκρατική απειλή έχει εν μέρει μετατοπιστεί από τις οργανωμένες ομάδες στα μεμονωμένα άτομα που είναι δυσκολότερο να εντοπιστούν και των οποίων οι ενέργειες είναι πιο δύσκολο να προβλεφθούν.

«Δεν θα υπερνικήσουμε τον βίαιο εξτρεμισμό χωρίς να αντιμετωπίσουμε επίσης τη λαϊκιστική και δημαγωγική προπαγάνδα, η οποία προετοιμάζει το έδαφος για τη βία με ιδεολογικά κίνητρα στην Ευρώπη», πρόσθεσε η επίτροπος Μάλμστρομ.

«Οι εξτρεμιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, δεν είχαν ποτέ τόσο μεγάλη επιρροή στα εθνικά κοινοβούλια όση έχουν σήμερα. Χρειαζόμαστε περισσότερους ευρωπαίους ηγέτες να εκφράσουν σθεναρά την αντίθεσή τους στην αύξηση του εξτρεμισμού. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να προστατέψουμε τις κοινές ευρωπαϊκές μας αξίες», υπογράμμισε.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ