Μόντι: Φοροαπαλλαγές…

Μόντι: Φοροαπαλλαγές…

Φοραπαλλαγές συνολικού ύψους 30, περίπου, δισεκατομμυρίων ευρώ, υποσχέθηκε ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι συμμετέχοντας σε εκπομπή του ιδιωτικού καναλιού La7. Παρουσιάζοντας το εκλογικό του πρόγραμμα ο Μόντι τόνισε ότι «οι φοροαπαλλαγές για τον Imu-φόρο ακίνητης περιουσίας- θα αυξηθούν ως βάση από τα διακόσια στα τετρακόσια ευρώ, ενώ, για κάθε ανήλικο παιδί των ιταλικών οικογενειών, από τα εκατό στα διακόσια ευρώ».

«Για την επίτευξη του στόχου αυτού, μπορεί να πρέπει να σχηματισθεί μια ευρεία πλειοψηφία», δήλωσε ο Μόντι, σύμφωνα με τον οποίο, «μια συμμαχία δυνάμεων, πάνω σε ζωτικά, για την χώρα, θέματα, θα αποτελούσε μια αναγκαία, πολιτικά, κίνηση και όχι μια αρνητική επανάληψη». Σε ό,τι αφορά την φορολόγηση των επιχειρήσεων, ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός τόνισε ότι «μπορεί να υιοθετηθεί μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις κατά έντεκα δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι πιθανό να μην χρειασθούν επιπλέον οικονομικά μέτρα», όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σχετικά, τέλος, με τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, ο Μάριο Μόντι εξήγησε ότι «σύντομα πρόκειται να παρουσιάσει την λεπτομερή του πρόταση, με σεβασμό στις κατευθυντήριες γραμμές που έχει υποδείξει η Ευρώπη, ώστε το ιταλικό κράτος να σταματήσει να ξοδεύει όλο και περισσότερα χρήματα για να πληρώνει τους τόκους των δανείων».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ