Αιφνιδιαστικά στα Σκόπια ο Φούλε

Αιφνιδιαστικά στα Σκόπια ο Φούλε

 

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποίησε ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε στα Σκόπια ο κ. Φούλε, βρέθηκε η πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΠΓΔΜ, μετά και την αποτυχημένη συνάντηση, χθες, μεταξύ του πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι και του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπρ. Τσερβένκοφσκι για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα ως αποτέλεσμα των επεισοδίων στη Βουλή στις 24 Δεκεμβρίου του 2012 και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή.

Στις συναντήσεις που είχε ο κ. Φούλε στα Σκόπια έγινε λόγος και για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην ΠΓΔΜ, καθώς και για την ενδιάμεση Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί τον Απρίλιο.

Την επίσκεψη του κ. Φούλε στα Σκόπια, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί, καθώς και τις συναντήσεις που είχε με πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ, επιβεβαίωσε και η διπλωματική αντιπροσωπεία της ΕΕ στην ΠΓΔΜ.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ