«Ζωντανεύουν» τα Ζωνιανά

Στις 29 Φεβρουαρίου ξεκινά στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της πολύκροτης δίκης των Ζωνιανών. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είναι εξαιρετικά κρίσιμο για αρκετούς από τους καταδικασθέντες, οι οποίοι προσδοκούν να έχουν καλύτερη ποινική αντιμετώπιση.

Σε αρκετούς κατηγορούμενους είχε επιβληθεί ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης, με την έφεση ωστόσο να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Μετά από «σκληρή» μάχη που δόθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας, η έδρα πείστηκε τελικώς να τους αναγνωρίσει κάποια ελαφρυντικά, όπως αυτό του προτέρου εντίμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας, γεγονός που τους έφερε στα «μαλακά».

Σημειώνεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά από τους 41 συνολικά κατηγορούμενους, αθώωσε τους δεκατρείς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πέντε γυναίκες. Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε μόνο σε έναν Αλβανό, ο οποίος μέχρι και σήμερα παραμένει άφαντος.

Πίσω στη φυλακή οδηγήθηκαν οι τέσσερις νεαροί, οι οποίοι «σήκωσαν» το μεγαλύτερο «φορτίο» της υπόθεσης. Πρόκειται για τον 26χρονο που είχε διαφύγει κατά την επιχείρηση των αστυνομικών στην περιοχή του Φόδελε με αποτέλεσμα τρεις ημέρες αργότερα να ακολουθήσει η αιματοβαμμένη επιχείρηση στα Ζωνιανά. Πηγή:cretalive.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ