“Όχι” της Κύπρου στην 4μερη

“Όχι” της Κύπρου στην 4μερη 

 

Μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου της Λευκωσίας, Στέφανου Στεφάνου, η Κύπρος απορρίπτει κατηγορηματικά την σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό…

Ο κ. Στεφάνου, προέβη στη δήλωση αυτή, μιλώντας σε δημοσιογράφους, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Εγκεμέν Μπαγίς, ότι η Άγκυρα υποστηρίζει τετραμερή συνάντηση.

“Η Τουρκία επιδιώκει να απεμπλακεί από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης του Κυπριακού, όπως αυτή προβλέπεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ”, είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπέδειξε ότι είναι σημαντικό η ελληνο-κυπριακή πλευρά να έχει ξεκάθαρη θέση υπεράσπισης της διαδικασίας του διακοινοτικού διαλόγου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι η πρόταση του υποψηφίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για διευρυμένες συνομιλίες και η θέση του ,επίσης, υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα για διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση, ακυρώνουν πάγιες θέσεις της ελληνο-κυπριακής πλευράς.

“Η απάντηση στις μεθοδεύσεις της Άγκυρας και στους κύκλους διεθνώς, που ενδεχομένως να θέλουν να την εξυπηρετήσουν, είναι η επιμονή και η συνέπεια στα ψηφίσματα και στις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών,” είπε ο κ. Στεφάνου.

Παράλληλα και οι Οικολόγοι ζήτησαν εξηγήσεις από τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε σχέση με τις δηλώσεις του Εγκεμέν Μπαγίς για σύγκληση τετραμερούς.

«Μια τέτοια προοπτική», αναφέρει σε ανακοίνωση το Κίνημα, «είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και πρέπει να τύχει απάντησης από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ