Ο πρίγκιπας σκότωσε διοικητή των Ταλιμπάν

Ο πρίγκιπας σκότωσε διοικητή των Ταλιμπάν 

 

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι ο πρίγκιπας Χάρι συμμετείχε σε αεροπορική επίθεση κι ήταν αυτός που εκτόξευσε τον πύραυλο ο οποίος είχε ως στόχο έναν διοικητή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας συμμετέχει σε θανατηφόρα επίθεση πετώντας το ελικόπτερο Απάτσι του. Λέγεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο τέλος Οκτωβρίου λίγο μετά την επιστροφή του πρίγκιπα στο Αφγανιστάν για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, o υπεύθυνος της άμυνας των βρετανικών στρατευμάτων στην περιοχή δήλωσε: «Κάναμε περιπολία και τότε καλέσαμε τα ελικόπτερα Απάτσι. Ακούσαμε τη φωνή στον ασύρματο κι αμέσως αντιληφθήκαμε ότι ήταν ο Big H. Προσπαθούσαν να εντοπίσουν έναν ηγέτη των Ταλιμπάν, σε ιεραρχία ήταν διοικητής τους».

Ο Χάρι, “ο πρίγκιπας των πάρτι” κατά τα αγγλικά ταμπλόιντ, εκπαιδεύθηκε ως πιλότος ελικοπτέρων επί 18 μήνες και αυτή είναι η δεύτερη φορά που θητεύει στο Αφγανιστάν, καθώς την πρώτη φορά, το 2008, λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η παρουσία του εκεί, τον απέσυραν τάχιστα για να μην γίνει στόχος. 

Θα περάσει μάλιστα τα Χριστούγεννα με τους συναδέλφους του στην εμπόλεμη ζώνη και σύμφωνα με την παράδοση των Βρετανών στρατιωτών θα είναι εκείνος που θα σερβίρει τη γαλοπούλα στους χαμηλόβαθμους στρατιώτες. 

 

Πηγή: dailymail 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ