Μόντι:Απόψε θα παραιτηθώ

Μόντι:Απόψε θα παραιτηθώ

 

«Απόψε θα μεταβώ στο προεδρικό μέγαρο και θα παραιτηθώ» δήλωσε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι μιλώντας κατά την συνέλευση των ιταλών πρέσβεων στην Ρώμη, την «τελευταία» που παρακολούθησε με «την ιδιότητα του πρωθυπουργού», όπως ανέφερε χαρακτηριστικα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το υπουργικό συμβούλιο στο τέλος του οποίου ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός θα συναντήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο προκειμένου να του υποβάλει την παραίτησή του.

«Ήταν 13 δύσκολοι, αλλά συναρπαστικοί μήνες. Η Ιταλία σήμερα είναι πιο αξιόπιστη από ό,τι στο παρελθόν για τους ξένους επενδυτές. Ελπίζω η μεταρρυθμιστική δράση να μπορέσει να συνεχιστεί και στην επόμενη νομοθετική περίοδος», τόνισε ο Μόντι.

Ο πρόεδρος Ναπολιτάνο από αύριο, Σάββατο, θα αρχίσει να συναντάται με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους προέδρους της βουλής και της γερουσίας. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τυπικών αυτών διαβουλεύσεων, αναμένεται να προχωρήσει στην διάλυση του κοινοβουλίου, για να μπορέσουν να διεξαχθούν οι εκλογές στις 24 Φεβρουαρίου του 2103.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ