Στο νοσοκομείο ο Χόσνι Μουμπάρακ

Στο νοσοκομείο ο Χόσνι Μουμπάρακ

 

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, οδηγήθηκε για αξονική εγκεφάλου σε νοσοκομείο στο νότιο Κάιρο. Το Σάββατο είχε τραυματιστεί από πτώση στο λουτρό της φυλακής.      

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ οδηγήθηκε χθες, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο στα νότια του Καΐρου προκειμένου να υποβληθεί σε αξονική εγκεφάλου, μία εβδομάδα μετά τον τραυματισμό του στο λουτρό των φυλακών, ανακοίνωσαν οι αρχές ασφαλείας.

Ο Μουμπάρακ «μεταφέρθηκε από το κελί του στη μονάδα θεραπείας των φυλακών του Τόραχ, στα νότια του Καΐρου, με ασθενοφόρο στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Μαάντι και κάτω από την αυστηρή προστασία της αστυνομίας», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, που δεν θέλησαν να κατονομασθούν.

Νωρίτερα εντός της ημέρας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τις φυλακές Μοχάμεντ Ιμπραχίμ είχε δηλώσει πως οι αρχές ενέκριναν τη μεταφορά του πρώην προέδρου, προσθέτοντας πως ο Μουμπάρακ θα επέστρεφε αμέσως στο κελί του μόλις ολοκληρωνόταν η αξονική τομογραφία.

Το αίτημα για τη μεταφορά του κατέθεσε η οικογένεια και οι δικηγόροι του Μουμπάρακ, ο οποίος τραυματίσθηκε το Σάββατο όταν γλίστρησε στον λουτήρα των φυλακών. Η ιατρική ομάδα που τον εξέτασε διαπίστωσε «τραύματα στο κεφάλι και μία εκχύμωση στο στήθος», σύμφωνα με πηγές των φυλακών.

Ο 84χρονος Μουμπάρακ, που κράτησε τους μοχλούς της εξουσίας στην Αίγυπτο για τρεις δεκαετίες προτού αναγκασθεί να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2011, υπό την πίεση των λαϊκών διαδηλώσεων, εκτίει ποινή ισοβίων δεσμών.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ