Σύσκεψη Ομπάμα για την οπλοκατοχή

Σύσκεψη Ομπάμα για την οπλοκατοχή

 

Με στελέχη της κυβέρνησης του, συναντήθηκε ο Ομπάμα, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε χθες με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τρία μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, για να εξετάσουν τρόπους αντιμετώπισης της ένοπλης βίας, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο της πόλης Νιουτάουν στο Κονέκτικατ, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα έχει ήδη δηλώσει ότι θα υποστηρίξει τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των επεισοδίων ένοπλης βίας και τις μαζικές δολοφονίες αθώων, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί επί της ουσίας, προς πια κατεύθυνση θα κινηθεί ο Λευκός Οίκος.

Οι Δημοκρατικοί θα ήθελαν να επανέλθει η απαγόρευση στη χρήση και κατοχή των επιθετικών όπλων που έληξε το 2004.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι ο Ομπάμα είχε συνομιλίες, εκτός από τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν, με τα ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης του, όπως ο υπουργός Παιδείας, Άρνε Ντάνκαν, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ και η υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Κάθλιν Σεμπέλιους.

Στόχος των συναντήσεων είναι να αναζητηθούν τρόποι ώστε η χώρα να μπορέσει να ανταποκριθεί στην τραγωδία στον Νιουτάουν, είπε ο αξιωματούχος που δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σημείωσε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ