«Συμφωνήσαμε το δρόμο για το μέλλον της Ε.Ε.»

«Συμφωνήσαμε το δρόμο για το μέλλον της Ε.Ε.»

 

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδριάζουν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, έβαλαν τη σφραγίδα τους στην υπό έγκριση συμφωνία για την εποπτεία των τραπεζών, που στόχο έχει να ενισχύσει την Ε.Ε. να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να αποφύγει νέες κρίσεις στο μέλλον.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης για το μέλλον της νομισματικής ένωσης.

«Συμφωνήσαμε έναν οδικό χάρτη για τη μελλοντική ανάπτυξη της νομισματικής ένωσης και συζητήσαμε τις διάφορες σημαντικές παραμέτρους. Είχαμε κάποιες επιτυχίες τις προηγούμενες ημέρες για τη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ. Από τη μία πλευρά η απόφαση της εκταμίευσης για την βοήθεια προς την Ελλάδα. Ήταν αξιοσημείωτο ότι σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε, ότι επιτέλους μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και να κάνει τα απαραίτητα τελευταία βήματα, όπως για παράδειγμα η φορολογική μεταρρύθμιση», ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν βαν Ρομπέϊ ανακοίνωσε χθες το βράδυ, ότι τον Ιούνιο του 2013 θα υποβάλει ένα πρόγραμμα δράσεων, για την εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

Κατά τον χαιρετισμό του στο τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι ήταν μια “καλή εβδομάδα” για την ΕΕ, καθώς έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης, συμφωνήθηκε η βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά και η αποκαλούμενη τραπεζική ενοποίηση μέσω της εποπτείας των μεγάλων τραπεζών από την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει την πρόταση για τον ενιαίο μηχανισμό το 2013.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ