“Στα μανταλάκια” η Deutsche Bank

“Στα μανταλάκια” η Deutsche Bank

 

 

Η χθεσινή αιφνιδιαστική έφοδος της αστυνομίας στην έδρα της Deutsche Bank στην Φρανκφούρτη και στα υποκαταστήματά της στο Βερολίνο και στο Ντίσελντορφ, για φορολογικές απάτες και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σχολιάζεται εκτενέστατα σήμερα από τον γερμανικό τύπο.

 

«Περισσότερο δεν θα μπορούσε να βλάψει η δικαιοσύνη τη φήμη του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης» σημειώνει η Frankfurter Rundschau, «20 αυτοκίνητα της αστυνομίας μπλόκαραν περιμετρικά όλες τις εισόδους της τράπεζας. Η ογκώδης επιχείρηση ίσως να φέρει με μια πρώτη ματιά στοιχεία λαϊκισμού, όμως, αν δει κανείς πιο προσεκτικά, παρατηρεί ότι οι διωκτικές αρχές αναζήτησαν ευθύνες εκεί ακριβώς που υπάρχουν, στα ανώτατα κλιμάκια της τράπεζας. Σε κανένα άλλο κλάδο τα ήθη και τα έθιμα δεν ήταν τόσο διαβρωμένα, όσο στο «investment banking». Ποιος όμως καλλιέργησε αυτή την ηθική; Ασφαλώς οι κορυφαίοι manager, στους οποίους ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γύργκεν Φίτσεν ανήκει προ πολλού. Το γεγονός ότι από τότε που ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας κάνει λόγο για αλλαγή νοοτροπίας προδίδει ότι η έλλειψη ηθικής από την εποχή του προκατόχου του, Άκερμαν του είναι γνωστή» καταλήγει ο Γερμανός αρθρογράφος.

 

Την αλλαγή στη διοίκηση της Deutsche Bank ζητά η Heilbronner Stimme. «Το πλήγμα στη φήμη της τράπεζας είναι τεράστιο» παρατηρεί. «Ιδρύματα αυτού του διαμετρήματος δεν έχουν την πολυτέλεια να διατηρούν τέτοιους διοικητές. Καλά θα κάνει λοιπόν, η τράπεζα να αναζητήσει διάδοχο κρατώντας βέβαια όλα τα προσχήματα. Θεωρείται αμφίβολο ωστόσο, ότι θα τον βρει από μέσα» σημειώνει ο σχολιαστής της.

 

 

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ