“Στοργή” vs YouTube

“Στοργή” vs YouTube 

 

Το Ιράν θεωρεί ότι το περιεχόμενο του YouTube, είναι ακατάλληλο και προσβλητικό. Έτσι οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, δημιούργησαν τη δική τους ανάλογη ιστοσελίδα  ανταλλαγής βίντεο.

Η νέα ιστοσελίδα θα λέγεται Mehr.ir, που σημαίνει «στοργή» στην τοπική διάλεκτο, και σκοπεύει να προσελκύσει τις ανατολικές χώρες και να προωθήσει την ιρανική κουλτούρα.

Μάλιστα, για την προώθηση της υπηρεσίας, έχει δημιουργηθεί και αντίστοιχος λογαριασμός στο Facebook που διαφημίζει το περιεχόμενο δημοσιεύοντας συνεχώς links από τη σελίδα.

Από το 2009, το Ιράν προσπαθεί να λογοκρίνει και να μειώσουν τον πληθυσμό που επισκέπτεται το YouTube  και άλλα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, καθώς όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι, «οι υπηρεσίες αυτές υπονομεύουν το ισλαμικό καθεστώς και προσβάλλουν την κουλτούρα μας».

Από την άλλη πλευρά, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν το Ιράν ότι προσπαθεί να αποκόψει τους πολίτες του από τον υπόλοιπο κόσμο χρησιμοποιώντας μια «ηλεκτρονική κουρτίνα» και έχει επιβάλλει τις απαραίτητες κυρώσεις που έχουν να κάνουν με τη λογοκρισία.

Το Ιράν δουλεύει επάνω στην κυκλοφορία του εθνικού, εσωτερικού δικτύου, που τονίζει πως θα είναι «καθαρό» από μη-ισλαμικό περιεχόμενο.

 

Πηγή: techit.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ