H Washington Post συνδέει την τραγωδία στην Καβάλα με την κρίση

H Washington Post  συνδέει την τραγωδία στην Καβάλα με την κρίση

 

Σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλέσει τραγωδία με τα τρία παιδιά που κάηκαν στη Μεσορόπη Καβάλας. Συγκεκριμένα η αμερικανική εφημερίδα, Washington Post, φιλοξενεί εκτενέστατο ρεπορτάζ για το τραγικό γεγονός, συνδέοντάς το μάλιστα με την οικονομική κρίση.

Ο τίτλος της εφημερίδας είναι:

«Τρία αδέρφια νεκρά σε μία τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα», ενώ αφού εξιστορεί αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν στο συγκλονιστικό γεγονός, σημειώνει ότι οι παππούδες των παιδιών, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, δεν μπορούσαν να πληρώσουν πετρέλαιο με αποτέλεσμα να στραφούν ως λύση, στην ξυλόσομπα. Το ρεπορτάζ επισημαίνει δε, ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής, στρέφονται πλέον σε τέτοιες λύσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το δημοσίευμα συνεχίζει με αναφορές σε στοιχεία για την τιμή του πετρελαίου στην Ελλάδα αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες, στο να θερμάνουν τα σπίτια τους.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων τα παιδάκια θα ζούσαν ακόμα αν η οικογένεια χρησιμοποιούσε τα καλοριφέρ ενώ πολλοί αναρωτιούνται αν αυτό θα είναι το μοναδικό τραγικό περιστατικό αυτού του χειμώνα» κλείνει το δημοσίευμα της Washington Post.  

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ