Μεγάλη διοργάνωση για τα θύματα

Μεγάλη διοργάνωση για τα θύματα

 

Το θρυλικό συγκρότημα Rolling Stones, η πρωταγωνίστρια των ταινιών «Twilight», Κρίστεν Στιούαρτ και ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι μεταξύ των ονομάτων που θα μετέχουν σε συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί για τη συγκέντρωση χρημάτων, που θα διατεθούν για τους πληγέντες του κυκλώνα Σάντυ, δήλωσαν σήμερα οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Οι Rolling Stones θα ανέβουν στη σκηνή μαζί με τους Πολ Μακάρντνεϊ, Μπρους Σπρίνγκστιν, Κένι Γουέστ, Μπον Τζόβι, Μπίλι Τζόελ, τους The Who και άλλα ονόματα που θα πάρουν μέρος στη συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν στις 12 Δεκεμβρίου του 2012.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της συναυλίας, ακόμα 18 μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος θα πάρουν μέρος, όπως ο Μπίλι Κρίσταλ, ο Κουέντιν Ταραντίνο και ο Τζον Στιούαρτ.

Τα εισιτήρια για τη συναυλία έχουν ήδη εξαντληθεί και όπως φαίνεται πρόκειται να αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ από τον Οκτώβριο του 2001 για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Σε εκείνη τη συναυλία είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στη φιλανθρωπική εκδήλωση «12/12/12», μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και διαδικτυακών μεταδόσεων. Επίσης, πρόκειται να μεταδοθεί ζωντανά μέσω γιγαντοοθονών στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, το Παρίσι και το Λονδίνο

«Θεωρήσαμε πολύ σημαντικό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, σε κάθε γωνιά της Γης, να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από ποικίλες πλατφόρμες και δίκτυα ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν χρήματα για αυτό τον τόσο σημαντικό σκοπό», δήλωσε εκπρόσωπος της διοργάνωσης.

Περισσότεροι από 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ο κυκλώνας Σάντυ έπληξε τον Οκτώβριο τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Χιλιάδες ακόμα άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν ο κυκλώνας έπληξε τις περιοχές της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ, και του Κονέκτικατ, προκαλώντας ζημιές άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη διοργάνωση θα διατεθεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Robin Hood Fund Relief, για την υποστήριξη των οικογενειών που επλήγησαν περισσότερο από τον κυκλώνα.

Από την άλλη, η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία American International Group Inc (AIG), ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αναμενόμενες ζημίες εξαιτίας του κυκλώνα Σάντυ προβλέπεται ότι θα φτάσουν το ποσό των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η AIG ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να συνεισφέρει 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τα ήδη υπάρχοντα κονδύλια σε θυγατρικές της εταιρείες εντός των ΗΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ